Otteita arvioista ja uutisista:

– Aiemmin ei ole tehty näin laajassa mittakaavassa kaksikielistä yhteistyötä, jossa on mukana eri laitosteattereita ja pienempiä ryhmiä, kertoo Kokkolan kaupunginteatterin johtaja Sini Pesonen.
– Tämä tulee taloudellisesti halvemmaksi toteuttaa tuotannollisesti kuin oman talon esitys, kun vaan pysytään näissä budjeteissa, mitä tähän on laadittu, sanoo Pesonen.

Raila Paavola Yle Keski-Pohjanmaa (uutinen ennen projektin alkua)

I Mikko Roihas uppdaterade version har de juridiska frågorna gett vika för en bredare diskussion om kvinnans roll i samhället. Också om rättsliga hinder avlägsnats är det fortfarande ett patriarkalt samhälle som sätter gränser för kvinnorollen, …

Isabella Rothberg, hbl

Pia Anderssonin Sylvi on vaikuttava hahmo, jonka ingenue on hämmästyttävä miksaus vulgääriä ja kakaraa, mikään tavallisen viaton tyllerö tämä Sylvi ei ole, hän on tuhon voimalaitos.
He rakastavat, vihaavat ja hallitsevat toisiaan suomeksi ja ruotsiksi. Katsomossa kysytään kumpi on vallan kieli.

Tarleena Sammalkorpi facebookissa

Suomalaisen teatterin näyttämö on tavallisesti ollut yksikielinen, harvoin kaksikielinen ja vielä harvemmin monikielinen. Maailma on kuitenkin moninaistunut kielellisesti 1800-luvun ajoista, ja siksi Minna Canthin klassinen intohimodraama Sylvi ansaitsee tätä päivää heijastelevan tulkintansa. Se myös tuulettaa habitukseltaan yksikielisen instituution ilmapiiriä raikkaasti.
Sirkku Latomaa, aikalainen

– Det är kostnadseffektivt eftersom vi ändå måste repetera och bo någonstans, och Berlin har ganska låga hyror. Regissören ville också ha oss skådespelare isolerade så att vi inte skulle störas av vardagen. När vi väl var i Berlin jobbade vi faktiskt effektivt. Förstås är också inputen i form av det stora teaterutbudet värdefull, säger Matti Raita.
Matti Raita Isabella Rothbergin haastattelemana, hbl

Mikko Roiha kuuluu suomalaisista teatteriohjaajista ehdottomasti omiin suosikkeihini, sillä hänen teatterinsa kykenee rikkomaan tilanteiden näennäisen pinnan ja esittämään näin kysymyksiä siitä, mikä oikeastaan lopulta onkaan oikein ja mikä väärin ja miksi ihmiset toimivat kuten toimivat. Tässä yhteydessä katsoja joutuu kohtaamaan myös itsensä, ja joskus se tekee kipeää. Roihan taide tuntuu – ja vieläpä hyvin kokonaisvaltaisesti.
Jaakko Virrankoski blogissaan

Alkuteosta sekä kunnioittavan että sitä itsenäisesti uudistavan tulkinnan hallitusti etäännytetty tunnekaleidoskooppi, vahva ja usein yllättävä fyysinen ilmaisu, ilahduttavan rohkeat musiikkivalinnat ja viimeistelty estetiikka muodostavat jatkuvasti mieltä kiihottavia ristiriitoja.
Suna Vuori, Helsingin sanomat

Sylvi on mielestäni näkemisen arvoinen näytelmä ja herättää varmasti monenlaisia ajatuksia. Mielestäni oli kiinnostavaa kokea näytelmä kaksikielisenä. Suosittelen Sylviä lämpimästi koulumme opiskelijoille!
Satu Innanen, Savinlinnan lyseon blogi

Mikko Roihan ohjaus 120-vuotiaasta klassikosta pursuaa energiaa ja kerroksia.
Se on yhtä aikaa raju ja groteski, ruma ja kaunis, intohimoinen ja viileä, elegantti ja bakkanaali, sanalla sanoen loistavasti pohdittu ja hallittu työ.
Seija Forsström, Itä-Savo