Otteita arvioista:

“Vastarinta oli teatteria, joka veti hiljaiseksi. Aina kun näkee näitä esityksiä, joissa tekijät ovat läsnä luita ja ytimiä myöten, antavat kaikkensa, uskoo teatteriin taidemuotona. Ja itse poistuu vahvistuneena. hyvä energia kantaa ja siirtyy katsojaankin. Kiitos koko työtiimille.”
Anneli Heliö, yleisöpalautetta Joensuusta

”Vastarinta oli huikea esitys! Kiitos! Parasta pitkään aikaan. Duras on tuttu kirjojen ja parin näyttämöpunnerruksen kautta. Hieno tinkimätön ohjaus. … Monella tavalla ja tasolla huikea kokemus.”
Katsojapalaute Tampereelta.

NÄYTELMÄ ON VASTARINTAA kaikkea inhimillistä välinpitämättömyyttä kohtaan. … Roiha kysyy ja kyseenalaistaa ja tavoittaa tiiviillä tavalla Duras’n itsekriittisen kirjailijaäänen. … Vastarinta on painava kannanotto …
Ilona Kangas, Turun Sanomat

Mikko Roiha är en av de få regissörer som aldrig lämnar sin publik oberörd. … Vastarinta är en oerhört intensiv föreställning, …
Christel Pettersson, svenska yle

Mielestäni Vastarinnan vahvuus on ennen muuta siinä, että dramatisointi on nykypäivän analyysia. Esitys on historiallisista kehyksistään huolimatta nimenomaan nykypäivän ihmisen problematiikkaan sukeltava teos. Se ei osoittele syyllisiä ja syyttömiä vaan näyttää ihmisen ristiriitaisuuksineen vasten niitä kauheuksia joita maailmassa koko ajan tapahtuu.

Siitä syntyy paljon tavanomaista väittävää esitystä vaativampi ja palkitsevampi kokemus.
Maria Säkö, scenet.fi

Tänä päivänä kansojen kohtalot ovat niin yhteenkietoutuneita, että voittamisen ongelma on myös Putinin ongelma ja sitä kautta kaikkien eurooppalaisten ongelma. Terävät, tarkat vedot saavat minimalismin hehkumaan Jurkassa: ihminen hämmentyy itsekin itsestään, mikä on sittenkään arvokasta, tällainenko olen?
Markus Leikola, Kulttuurilehti Akku

Muistamisen lisäksi omaehtoisessa, taiteellisesti kunnianhimoisessa esityksessä on kyse ymmärtämisestä, syyllisyydestä, armottomasta itseanalyysistä ja armosta. Ihmisenä olemisen monenlaisista, myös sietämättömistä ulottuvuuksista. …Vahvat näyttelijät – vaikuttava Tanjalotta Räikkä, tiukka Anna-Leena Sipilä ja intensiivinen Laura Rämä – tekevät tarkkaa, tinkimätöntä työtä …
Suna Vuori, Helsingin Sanomat

 

Vastarinnan  ensi-ilta oli Teatteri Jurkassa Helsingissä eilen. Esitys on hyytävän hieno. Uskallan sanoa niin, vaikka objektiivisuus, jos sellaiseen uskoo, tuppaa katoamaan, kun on haastatellut etukäteen tekijöitä.
Riitta Kylänpää, Suomen kuvalehti